Amsterdam

Tentoonstelling "Alle Rembrandts"

2019 is het Rembrandt-jaar. Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum in Amsterdam een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

De tentoonstelling Alle Rembrandts introduceert Rembrandts leven en werk aan de hand van thema’s. In het eerste deel zien we zijn mijlpalen als beginnend kunstenaar. We kijken over zijn schouder mee in de spiegel. Wie goed kijkt naar zijn vele zelfportretten, ziet zijn groei, zijn ongeëvenaard talent. In een ander deel maken we kennis met zijn omgeving. In zijn jonge jaren oefent Rembrandt met het portretteren van zijn moeder, zijn familie en kennissen, later met zijn vrouw Saskia. Zelfs het ziekbed van zijn vrouw Saskia legt hij op indringende wijze vast. Ook de wereld om hem heen fascineert. Van bedelaars en straatmuzikanten tot landlopers en acteurs, hij maakt talloze portretten van de mensen die hij tegenkomt.

Rembrandt was een begaafd verteller. Zijn verhalen staan centraal in het laatste deel van de tentoonstelling. Als geen ander verstond Rembrandt de kunst de kern van een verhaal te raken. Meestal zijn het oude Bijbelse verhalen als Isaac en Rebekka (ca. 1665 - 1669) en Zelfportret als de apostel Paulus (1661), die hij door het meesterlijk uitdrukken van gebaren en emoties tot menselijke proportie terugbracht, herkenbaar, intiem en invoelbaar. Eerst fijntjes, later met een grovere experimentele techniek. Daarbij zette hij op geniale wijze kleur en lichteffecten in om zijn vertellingen te versterken en tot de essentie terug te brengen.

Op de tentoonstelling zie je 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 etsen uit de Rembrandt-collectie van het museum. 

Na het bezoek aan de tentoonstelling duiken we uiteraard de stad nog eens in. Daar valt immers altijd wat te beleven.  


Datum : Zondag 7 april 2019
Prijs : 62 EUR voor vervoer, begeleiding en inkom tentoonstelling (20 EUR).  De overige onkosten worden ter plaatse betaald.

 

 

Interesse voor deze uitstap ?

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen meestal wel een tweede busje vullen op een andere datum

 

Boek je ticket voor "Onze-Lieve-Heer op Solder" hier !

 

We waren al enkele keren in Amsterdam voor een mooie tentoonstelling. Vorige keer bezochten we 

Classic Beauties - Theater Tuschinski

 

  • De tentoonstelling 'Classic Beauties' in de Hermitage in Amsterdam, een relatief kleine, maar zeer fijne tentoonstelling over de 'klassieke' kunst in de 18de eeuw.

  • Rondleiding (of bezoek met audiogids) in het theather Tuschinski, een cinema uit het begin van de 20ste eeuw waar 3 kunststijlen (Art Nouveau, Art Déco en de Hollandse stijl) in verwerkt zijn. 

Voor wie maar één van beide wil bezoeken, kan altijd een alternatieve wandeling maken in Amsterdam.


Datum : zondag 11 november 2018 (NIEUWE DATUM)
Prijs : 42 EUR voor het vervoer.  De overige onkosten worden ter plaatse betaald.